انواع حافظه ssd سرور
امروزه انواع حافظه ssd سرور در بازار وجود دارد. احتمالاً اصطلاحات SATA، NVMe، PCIe و M.2 را شنیده اید، اما نمی دانید چه کاری انجام می دهند. برای شروع، باید گفت که انواع مختلف SSD عمدتا به رابط اتصال بین واحد ذخیره سازی، کامپیوتر یا سرور بستگی دارد. آنها را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
SATA: اولین نوع رابط مورد استفاده با SSD ها SATA یا Serial Advanced Technology Attachment نام دارد که یکی از پرکاربردترین رابط های بین هارد دیسک و دستگاه های ذخیره سازی است. SATA سرعت 600 مگابایت بر ثانیه را ارائه می دهد که می تواند برای اکثر لپ تاپ ها و رایانه های شخصی مناسب باشد، به همین دلیل است که بسیار محبوب شده است.
کانکتورهای SATA در ابعاد کوچکتر به نام mini SATA یا mSATA نیز موجود است. از میان کانکتورهای SSD، SATA کندترین است. اما سرعت انتقال اطلاعات آن هنوز تا 5 برابر بیشتر از هارد دیسک است.
NVMe: Non-Volatile Memory Express یا درایو NVMe نوعی SSD است و سرعت تبادل اطلاعات آن به 2600 مگابایت بر ثانیه می رسد که تقریباً 5 برابر سریعتر از SATA SSD است. SSD های NVMe جدیدتر از SATA هستند و معمولاً از اتصال PCIe استفاده می کنند که در ادامه به جزئیات بیشتری خواهیم پرداخت.
درایوهای NVMe گرانتر از درایوهای SATA هستند و به طور کلی به قدرت بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل است که آنها فقط برای موارد خاص مانند مشاغلی که پردازش داده ها و سرعت انتقال بالا را در اولویت قرار می دهند استفاده می شوند.
PCIe: PCIe یا Peripheral Component Interconnect Express رابطی است که برای اتصال مستقیم کارت های گرافیک با کارایی بالا به مادربرد استفاده می شود. وقتی SSD های NVMe از اسلات های PCIe استفاده می کنند، می توانند سریع ترین سرعت پردازش و انتقال داده را ارائه دهند. با این حال، این تفاوت در
سرعت یا پهنای باند هنگام کار با فایل های حجیم 50 گیگابایتی یا بیشتر آشکار می شود و در هنگام بوت شدن ویندوز یا اجرای بازی، تفاوت چندانی را متوجه نخواهید شد.
یکی از برندهایی که از pcle استفاده می کند، ssd سرور hp است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ssd سرور hp به https://dap.co.ir/shop/2949-server-ssd-hp مراجعه نمایید.
M.2: کانکتور M.2 که قبلاً به عنوان نسل بعدی NGFF شناخته می شد، تضمین می کند که SSD به سریع ترین سرعت ممکن بیش از 2600 مگابایت بر ثانیه می رسد. اگر مادربرد رایانه شما دارای کانکتور M.2 نباشد، در عوض از یک کانکتور استفاده می کند. خواننده PCIe با کانکتور M.2 برای اتصال NVMe SSD به
مادربرد. اما اگر مادربرد رایانه شما قبلاً دارای کانکتور M.2 است، آن را با برچسب «SATA M.2» یا «NVMe M.2» خواهید دید. اما اگر مادربرد هیچ یک از گزینه های بالا را نداشته باشد و دارای کارت PCIe با کانکتور داخلی M.2 باشد، به آن "PCIe NVMe M.2 SSD" می گویند. همچنین لازم به ذکر است که کانکتور M.2
اندازه نسبتا کوچکی دارد و جایگزین mSATA می باشد. کانکتور M.2 با SATA، PCIe و حتی USB 3.0 سازگار است.
یکی دیگر از برندهای معتبر در زمینه اس اس دی سرور، ssd سرور اینتل است. برای خرید ssd سرور اینتل می توانید به اینجا مراجعه نمایید.